Cardioloog

Centre de Médecine et d'Etudes

Cardioloog

Cardiologue Bruxelles

Cardiologie is een van de belangrijkste medische disciplines, en betreft de fysiologie van het hart, hartziektes en de behandeling ervan.

Het hart kan worden vergeleken met een locomotief, in die zin dat het hart door samen te trekken zuurstof en voedingsstoffen transporteert naar alle organen van het lichaam, en instaat voor de afscheiding van afvalstoffen via de nieren.

Als sportgeneeskunde-referentiecentrum wordt de hartfunctie in het bijzonder bestudeerd bij de prestaties van zowel sporters als niet-sporters. 

Met de preventie van hart- en vaatziektes staat cardiologie ook in voor een langere levensduur en een verbeterde levenskwaliteit. De skeletspier is nauw verbonden met de werking van het hart.

Zowel sporters als mensen met een zittend beroep moeten een gezond hart hebben om hun conditie te kunnen onderhouden en verbeteren.

De spectaculaire vooruitgang in de cardiologie, ter preventie en behandeling van vasculaire aandoeningen, in de laatste tien jaar is niet alleen verantwoordelijk voor de verbetering van fysieke inspanningen maar ook voor het vermijden of het behandelen van laesies die ernstige handicaps veroorzaakten of waarvan de prognose werd voorgehouden.

Het Centrum voor Geneeskunde en Sport organiseert elke maandag een raadpleging cardiologie en inspanningstesten door Dr. B. BANTU, cardioloog.

De belangrijkste pathologieën die behandeld worden zijn: hoge bloeddruk, diabetes, obesitas, hoge cholesterol, hartfalen, coronaire hartziekten, hartklepafwijkingen en boezemfibrillaties.

Onderzoeken door de cardioloog:

Echografie

Electrocardiogram

Inspanningstests

Controle van hartritmestoornissen 

Monitoring van de bloeddruk 

Controle en regelen van pace-makers en defibrillators

 

Raadpleging bij de Cardioloog Dr BANTU, na telefonische afspraak. Gelieve  het Medisch Centrum op te bellen: 02/376 70 72.

Adres : 120 Victor Allard Straat Ukkel B-1180 Brussel.