Sportfysiotherapeut

Centre de Médecine et d'Etudes

Sportfysiotherapeut

Kiné du sport

De sportfysiotherapie maakt onverbrekelijk deel uit van de specialismen van het Medisch en studiecentrum.
De raadpleging van een sportfysiotherapeut is bestemd voor elke sportbeoefenaar, wat zijn sport of zijn niveau ook is. Deze vindt plaats in rechtstreekse samenwerking met de sportarts van het Medisch en studiecentrum. De andere specialisten van het Centrum werken samen afhankelijk van hun vakgebied (cardioloog, pneumoloog, voetkundige, reumatoloog…).
Het belangrijkste doel bij de verzorging van sportblessures door een sportfysiotherapeut is het hernemen van de sportactiviteiten. Tijdens de behandeling wordt grote aandacht besteed aan het voorkomen van hervallen en elk ander letsel (verstuiking, verrekking, ontwrichting…) of microtrauma’s (peesontsteking, botvliesontsteking, vermoeidheidsbreuk…).
De behandelingen zijn ook toepasbaar op patiënten die postoperatieve revalidatie (orthopedische chirurgie) of krachttraining nodig hebben of een aan hun sport aangepaste fysieke voorbereiding wensen te krijgen.


De twee sportfysiotherapeuten van het Medisch en studiecentrum zijn:

  • Mr. Wagdan Chakib: fysiotherapeut gespecialiseerd in sportfysiotherapie. Algemene fysiotherapie en posttraumatische sportpathologie (postoperatieve fysiotherapie, verstuikingen, breuken, scheuren, verrekkingen, peesontstekingen, artrose, gewrichtsontsteking, stijve nek, revalidatie voor competitie, gewrichtsbandproblemen, lendenpijn, rugpijn, nekpijn, kraakbeenbehandelingen, hakentechniek. Functionele revalidatie van personen met evenwichtsproblemen. Raadpleging op afspraak: maandag, woensdag en vrijdag van 16 tot 20 u.  Contact: 0484 95 73 85 of 02/376 09 54

 

  • Mevrouw Camille DUBOST: fysiotherapeut gespecialiseerd in sportfysiotherapie. Raadpleging op afspraak:  0477 54 93 01

 

Adres : 120, Victor Allard straat Ukkel  B-1180 Brussel.