Voedingsdeskundige

Centre de Médecine et d'Etudes

Voedingsdeskundige

Nutritionniste Uccle

Voedingsadvies door een ervaren voedingsdeskundige in Ukkel

Het Medisch en studiecentrum in Ukkel organiseert raaplegingen inzake voeding dankzij een ervaren voedingsdeskundige, dhr. Yves Deschamps. De raadplegingen inzake voeding zijn bedoeld voor kinderen, adolescenten, volwassenen, sporters en senioren.

Door de individuele en gepersonaliseerde opvolging inzake voeding kan iedereen zijn of haar voedingsgewoonten aanpakken. De adviezen helpen bij het beoefenen van elke sportdiscipline en verhogen de efficiëntie tijdens elke werkdag.
Het gaat niet alleen om het behouden of terugvinden van schoonheid maar ook om het behoud van een goede gezondheid.

Een evenwichtige voeding zorgt voor het onderhouden van een goede fysieke conditie, stimuleert de verdediging van het lichaam tegen ziektes zoals diabetes of hartfalen, en bevordert de groei van het lichaam. Het stimuleert ook het uitvoeren van fysieke oefeningen. Wij hebben onder andere suikers nodig als energiereserve, vetten voor de synthese van hormonen, en vitamines en proteïnen voor de opbouw en vernieuwing van spieren.
De voedingsdeskundige adviseert sporters, wat ook hun sporttak is (uithoudingssporten zoals voetbal, triatlon, hockey, tennis, of kracht- of weerstandssporten zoals fitness, bodybuilding of crossfit).

Een correct en gedetailleerd voedingsplan wordt samengesteld volgens
- uw wensen en motivatie
- uw voedingsgewoonten
- uw persoonlijke beperkingen
- uw werkgewoonten
- uw morfologie
- uw sportbeoefening
- uw gezondheidstoestand en uw laatste bloedanalyses

Daarna zorgt de voedingsdeskundige voor een individuele, aangepaste en gepersonaliseerde opvolging. Met zijn opvolgingsadvies kunt u uw voedingsgewoonten corrigeren en verbeteren, dus optimaliseren, volgens uw behoeften.

De raadplegingen van de voedingsdeskundige vinden plaats in het Medisch en studiecentrum op woensdagnamiddag na het maken van een afspraak op 0494 631 810 of 02 376 70 72

Adres : Victor Allard Straat Ukkel B- 1180 Brussel.