Algemene en Sportgeneeskunde

Centre de Médecine et d'Etudes

Algemene en Sportgeneeskunde

Medical Centrum Ukkel

Het ‘Medisch en studiecentrum’  van Ukkel wijdt zich vooral aan de algemene geneeskunde, aan de sportgeneeskunde en aan de kinésitherapie.

De sportgeneeskunde of inspanningsgeneeskunde is complementair aan de algemene geneeskunde en staat in voor de behandeling van sportblessures, maar het doel van sportgeneeskunde is eigenlijk aanzetten tot fysieke inspanning, wat leidt naar een goede gezondheid.

Het ‘Medisch en studiecentrum’ maakt deze samenwerking concreet, door de algemene klinische zorgen die worden verstrekt, door de publicatie van boeken en wetenschappelijke artikelen.

 

Dokters en kinesitherapeuten van het Centrum:

- ALGEMENE GENEESKUNDE: algemene pathologie, gezondheidsonderzoek, verwijzing naar de verschillende specialismen… Gevolgd door rapporten van de specialisten, coördinatie, adviezen en toepassing van eventuele behandelingen. Dokter C-M Thiebauld. Contacteer de huisarts.

- SPORTGENEESKUNDE: sportkeuringen, preventie en behandeling van sportblessures, acuut of chronisch veroorzaakt door fysieke oefeningen. Check-up van de fysieke conditie, adviezen voor de training. Dokter C-M Thiebauld. Contacteer de sportarts.

- KINESITHERAPIE: algemene en sportfkinesitherapie. Lymfedrainage, prenatale en postnatale kinesitherapie, ademhalingstherapie, zachte gymnastiek. Jacqueline Hermand Wagdan Chakib en Arnaud Lambinon. Consulteer de sportkinesitherapeuten en de algemene kinesitherapeuten.

- INTERNE GENEESKUNDE: metabolische ziektes, preventie en behandeling van diabetes. Preventie en behandeling van cardiovasculaire ziektes. Dokter Sharan Machayekhi. Kom meer te weten bij interne geneeskunde.

- CARDIOLOGIE: preventie en behandeling van cardiovasculaire ziektes, sportkeuringen, geschiktheidsverklaringen voor diepzeeduiken (LIFRAS- en PADI-brevet). Dokter Thierry Wauters. Kom meer te weten bij cardiologie.

- CHIRURGIE: kleine chirurgische ingrepen, behandeling van huidletsels. Dokter Jean Nozaradan. Kom meer te weten bij chirurgie.

- NEUROLOGIE: neurologische aandoeningen, behandeling van acute en chronische pijn. Dokter Rani Cavoy. Kom meer te weten bij neurologie.

- BLOEDAFNAME: voor medische en toxicologische analyse. Laboratorium Roman Pais. Bloedafnames gebeuren op afspraak van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur.

Medical Centrum Ukkel: check-up

Aanbevolen onderzoeken:

- onderzoek van uw actuele inentingen

- preventie van borstkanker, darmkanker en baarmoederhalskanker

- onderzoek van cardiovasculair en osteoporoserisico

 

Voor meer informatie, gelieve het Centrum te contacteren op het nummer:  02/ 376 70 72 of via het formulier.

Adres : 120, Victor Allard straat Ukkel B-1180 Bruxelles

Medical Centrum Ukkel