Lymfedrainage

Centre de Médecine et d'Etudes

Lymfedrainage

Drainage lymphatique

De lymfedrainage is een zachte massage die de bloedsomloop verbetert en de lymfklieren weer op peil brengt, waar een opeenstapeling ervan cellulitis verergert. De lymfedrainage heeft tot doel de bloedsomloop te stimuleren, en overtollig vocht en stofwisselingsafbraak langs lymfatische weg te verwijderen. De druk van de handen is zacht en licht en gebeurt in draaiende bewegingen.

Als de bloedsomloop van de lymfklieren niet goed verloopt, kan het lichaam verzwakken en zichzelf vergiftigen, wat verscheidene gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen: het opzetten van ledematen, cellulitis, vroegtijdige veroudering, striemen, zware benen…

De lymfedrainage is aangewezen voor:

  • Iedereen die aan oedemen lijdt, lymfklierenoedeem en posttraumatische oedemen.

  • In het geval van een ontsteking ten gevolge van een verstuiking.

  • In het geval van slecht functioneren van het lymfatisch systeem.

  • In het geval van problemen met het ophouden van vocht.

  • Bij oedemen van de onderste ledematen door insufficiëntie van het aderstelsel en de lymfklieren.

De lymfedrainage gebeurt met de vingers en de palm van de handen op het lichaam, waarbij de richting van de lymfatische bloedsomloop gevolgd wordt en de druk varieert. Het kan om alleen de onderste ledematen gaan als men zich wil concentreren op de plekken met cellulitis, maar kan ook het gehele lichaam omvatten.

Voor elke vraag of om een afspraak te maken, gelieve contact op te nemen met een van onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in lymfedrainage:

- Mevrouw Chloé ASFAUX. Gsm: 0456 32 15 58 

of

- Mevrouw Victoria PIETTE. Gsm: 0478 88 65 66

 

Adres : 120, Victor Allard straat Ukkel B-1180 Brussel.