Sportarts

Centre de Médecine et d'Etudes

Sportarts

Het Medisch en studiecentrum in Ukkel is gespecialiseerd in deze recente medische discipline: Sportgeneeskunde.

De sportarts staat, samen met specialisten en gespecialiseerde kinesitherapeuten, in voor specifieke klinische onderzoeken, inspanningstesten, pneumologische en cardiovasculaire overzichten die hem in staat stellen om de geschiktheid voor het leveren van inspanningen te bepalen, om elke patiënt te volgen en te adviseren die fysieke oefeningen uitvoert, regelmatig of intensief.

 

Raadpleeg een sportarts:

  • indien u een volgehouden fysieke activiteit wil hervatten of na een onderbreking van uw sportieve inspanningen.
  • voor het beoefenen van bepaalde sporten die een bewijs van fysieke geschiktheid vereisen
  • bij alle pijn of abnormale beperking bij het beoefenen van uw sport
  • indien u een compleet medisch sportief overzicht wenst


Voor alle vragen inzake sportgeneeskunde met betrekking tot uw situatie, bel 02/376 70 72 of maak rechstreeks een online afspraak met Dokter Thiebauld, sportarts van het Medisch en studiecentrum.

 

Meer weten: de sportarts en zijn ontstaan

Bij de Olympische Spelen in Mexico, in 1968, kwam de sportgeneeskunde tot ontwikkeling. Geconfronteerd met problemen door de hoogte, waarbij de atleten last ondervonden van het gebrek aan zuurstof, bestudeerde de geneeskunde de fysiologie van het zuurstofverbruik, wat vanzelfsprekend leidde tot het bestuderen van manieren om de fysieke weerstand te verhogen en de prestaties te verbeteren.

Deze nieuwe medische discipline krijgt elke dag bijval, onderzoekers en sportartsen hebben aangetoond dat fysieke inspanningen het individu weerbaarder kunnen maken voor verschillende pathologieën, zijn fysieke en mentale toestand kunnen verbeteren en ook zijn kracht en arbeidsvermogen.

Sterk verbonden met de algemene geneeskunde, staat de sportgeneeskunde in voor de preventie en de behandeling van sportletsels zoals spierverrekkingen, gewrichtspijnen, spierscheuren enz.

Adres : 120, Victor Allard Straat Ukkel B-1180 Brussel.